Paul Van Himst en familie... voetbal

Voetbalmonument Paul Van Himst selecteerde in Brazilië en de andere koffielanden uitgelezen koffies. Precies en talentvol net als in zijn glorieuze voetbaldagen toen hij door zijn talent en spirit 4 gouden schoenen en de gouden schoen van de eeuw kreeg en succesvol trainer was. Vandaag gaat alle talent en werkkracht samen met zoon Frank en dochter Claudia naar de ambitie om uitmuntende koffie te maken.

Gouden schoen van de eeuw

In 1961 kreeg de 18 jarige Paul Van Himst zijn eerste Gouden Schoen. Hij werd de jongste winnaar ooit en volgde zichzelf het jaar nadien op als laureaat.
In het begin van de jaren 60 won Van Himst met Anderlecht niet minder dan vijf landstitels op rij en hij kreeg zijn derde Gouden Schoen. In 1964, 1966 en 1968 werd hij bovendien telkens topschutter.in de competitie.

In het begin van de jaren 70 verjongde Anderlecht maar Van Himst bleef ondanks de generatiewisseling de leider op het veld. Toen de club in 1974 de titel veroverde, kreeg Van Himst enkele maanden later zijn vierde en bijna laatste Gouden Schoen want in 2000 werd hij bekroond met de Gouden Schoen van de eeuw.

Trainer van het jaar

Paul werd jeugdtrainer in Anderlecht en werd in 1982 trainer van het eerste elftal waarmee hij meteen ook een Europese trofee pakte. Het enige wat nog op zijn palmares ontbrak. Dat jaar werd hij in eigen land ook uitgeroepen tot trainer van het Jaar.

Het jaar nadien werd in de finale van de UEFA CUP verloren tegen Tottenham en het jaar nadien werd de titel gewonnen.

Brésor en de rode duivels

Omdat Paul ondertussen zijn volle aandacht gaf aan de koffiebranderij Brésor waar hij al een hele tijd werkte, was hij minder nadrukkelijk aanwezig in het voetbal.

De Voetbalbond KBVB zag in begin jaren 90 in Van Himst de geschikte opvolger Guy Thys.

De Rode Duivels kwalificeerden zich onder zijn leiding voor het WK in de Verenigde Staten waar ze uiteindelijk in de 1/8 finale tegen Duitsland verloren.

Van Himst concentreerde zich nadien terug op zijn koffiebedrijf, waar hij werd bijgestaan en opgevolgd door zijn zoon Frank en dochter Claudia.

Aanbieding